Bøf med bearnaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Med en færdig bearnaisesauce kan du lave denne fredagsklassiker på kun 45 minutter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 tsk groft salt
  • 4 møre bøffer, fx ribeye-steaks (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Grøntsager

  • 10 g smør
  • 400 g friske sukkerærter
  • 200 g forårsløg i skrå stykker
  • 1½ spsk citrongræs i meget tynde ringe
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys salt på bøfferne - gerne ½ time inden de skal steges. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem af panden og drys med friskkværnet peber. Lad bøfferne hvile tildækket indtil servering.

Kom imens bearnaisesaucen en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Grøntsager

Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg sukkerærter, forårsløg og citrongræs i ca. 3 min. - vend i grøntsagerne hele tiden. Tilsæt salt og peber. Smag til. Vend eventuel sky fra kødet i grøntsagerne.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: