Bøffer med bearnaise, hvidløgsflute og bagte rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Bøf bearnaise. Vil bringe glædestårer frem i enhver mand - og en del kvinder!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g skrubbede kartofler i tykke både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g skrællede søde kartofler i tykke stave
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 25 g blødt smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 flute
  • 4 oksemørbradbøffer (a ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de søde kartofler, salt og halvdelen af smørret i gryden. Vend godt rundt og fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen.

Bland smørret med de knuste hvidløgsfed. Skær 6 ridser i flutestykket, så brødet stadig hænger sammen i bunden. Smør forsigtigt ca. 1 tsk hvidløgssmør i hver ridse. Bag hvidløgsflutet nederst i ovnen, sammen med kartoflerne, de sidste 5 min.

Lad den sidste halvdel af smørret blive gylden i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.

Bring imens bearnaisesaucen i kog, under omrøring. Tilsæt persille og smag til.

Kom de ovnbagte kartofler i en skål og server dem sammen med oksebøffer, bearnaisesauce og hvidløgsflute.

Bagetid for rodfrugter

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for hvidløgsflute

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Chianti, Italien

God vin fra Toscana fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf

Andre gode forslag