Boghvedebrød med græskarkerner (koldhævet)

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Koldhævet grovbrød med god smag og bid.

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 30 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2½ dl vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk groft salt
  • ½ tsk kulør
  • 50 g græskarkerner
  • 150 g boghvedeflager (fx fra Urtekram)
  • 750 g hvedemel
  • ½ dl boghvedeflager

Pensling

  • 1 tsk olivenolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i kærnemælk og lunkent vand. Tilsæt honning, olivenolie, eddike, salt og madkulør. Slå dejen godt sammen. Tilsæt græskarkerner og boghvedeflager og rør hvedemel i, til dejen slipper skålen. Tag dejen ud på bordet og ælt med hvedemel - til en fast dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til med plastfilm og lad dejen hæve i køleskabet i 12 timer, gerne mere. Tag dejen ud af køleskabet, ælt den igennem, form et brød og tril det i boghvedeflager. Lad det efterhæve i 1½ time. Pensl det med olie blandet med lidt vand, og rids brødet med en skarp kniv. Bag brødet midt i ovnen - dæmp varmen og bag brødet færdigt de sidste 10 min. Tag evt. brødet ud af formen de sidste 10 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: