Boghvedebrød med græskarkerner (koldhævet)
60+ min

Boghvedebrød med græskarkerner (koldhævet)

Koldhævet grovbrød med god smag og bid.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boghvedebrød med græskarkerner (koldhævet)

Koldhævet grovbrød med god smag og bid.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 30 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2½ dl vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk groft salt
  • ½ tsk kulør
  • 50 g græskarkerner
  • 150 g boghvedeflager (fx fra Urtekram)
  • 750 g hvedemel
  • ½ dl boghvedeflager

Pensling

  • 1 tsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i kærnemælk og lunkent vand. Tilsæt honning, olivenolie, eddike, salt og madkulør. Slå dejen godt sammen. Tilsæt græskarkerner og boghvedeflager og rør hvedemel i, til dejen slipper skålen. Tag dejen ud på bordet og ælt med hvedemel - til en fast dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til med plastfilm og lad dejen hæve i køleskabet i 12 timer, gerne mere. Tag dejen ud af køleskabet, ælt den igennem, form et brød og tril det i boghvedeflager. Lad det efterhæve i 1½ time. Pensl det med olie blandet med lidt vand, og rids brødet med en skarp kniv. Bag brødet midt i ovnen - dæmp varmen og bag brødet færdigt de sidste 10 min. Tag evt. brødet ud af formen de sidste 10 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 13 %
Print