Boller med frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Skal der andre boller på suppen? Så prøv disse boller med frugt. De passer perfekt til madpakken eller mellemmåltidet!

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • ¾ dl kærnemælk
  • 12 g gær
  • 1 tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 150 g tørret frugt, fx svesker, abrikoser og/eller rosiner
  • 2 spsk sukker

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Klip den tørrede frugt i mindre stykker (bortset fra rosinerne). Ælt frugt og sukker ind i dejen. Form den til 12 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad frugtbollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl dem med æg og pynt med sukker. Bag frugtbollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 13 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: