Bøllespirer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Disse små kageboller tager ingen tid at lave og ungerne vil elske dem!

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 150 g smør
  • 100 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk natron
  • 2 spsk hørfrø
  • 10 grofthakkede tørrede abrikoser (ca. 1 dl)
  • 60 g rosiner (ca. 1 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved svag varme, i en tykbundet gryde, og lad det køle let af. Bland havregryn og sukker i en skål og hæld smørret over. Tilsæt mælk, mel, natron, hørfrø og tørret frugt og rør blandingen godt sammen. Læg dejen, med 2 teskeer, på plader med bagepapir og bag bollerne midt i ovnen. Lad bøllespirerne køle af på bagepladen.

Tip

Drys evt. lidt havregryn på bollerne inden du bager dem.

Bagetid

10-12 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: