Bøllespirer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Disse små kageboller tager ingen tid at lave og ungerne vil elske dem!

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 150 g smør
  • 100 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk natron
  • 2 spsk hørfrø
  • 10 grofthakkede tørrede abrikoser (ca. 1 dl)
  • 60 g rosiner (ca. 1 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved svag varme, i en tykbundet gryde, og lad det køle let af. Bland havregryn og sukker i en skål og hæld smørret over. Tilsæt mælk, mel, natron, hørfrø og tørret frugt og rør blandingen godt sammen. Læg dejen, med 2 teskeer, på plader med bagepapir og bag bollerne midt i ovnen. Lad bøllespirerne køle af på bagepladen.

Tip

Drys evt. lidt havregryn på bollerne inden du bager dem.

Bagetid

10-12 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: