Bøllespirer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Disse små kageboller tager ingen tid at lave og ungerne vil elske dem!

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 150 g smør
  • 100 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk natron
  • 2 spsk hørfrø
  • 10 grofthakkede tørrede abrikoser (ca. 1 dl)
  • 60 g rosiner (ca. 1 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved svag varme, i en tykbundet gryde, og lad det køle let af. Bland havregryn og sukker i en skål og hæld smørret over. Tilsæt mælk, mel, natron, hørfrø og tørret frugt og rør blandingen godt sammen. Læg dejen, med 2 teskeer, på plader med bagepapir og bag bollerne midt i ovnen. Lad bøllespirerne køle af på bagepladen.

Tip

Drys evt. lidt havregryn på bollerne inden du bager dem.

Bagetid

10-12 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: