Bønnesalat med 2 x rug
45 min

Bønnesalat med 2 x rug

Perlerug og ristet rugbrød giver det sprøde bid i bønnesalaten. Dijonnaise giver et spark til smagen.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bønnesalat med 2 x rug

Perlerug og ristet rugbrød giver det sprøde bid i bønnesalaten. Dijonnaise giver et spark til smagen.

Antal portioner
  • 240 g perlerug - polerede rugkerner (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 150 g groftrevet fuldkornsrugbrød

Dijonnaisedressing

  • 400 g dampede grønne bønner
  • 1 liter fintstrimlet romainesalat
  • 250 g cherrytomater i skiver
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 avocadoer i skiver

Fremgangsmåde:

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Kom det revne rugbrød i en kold pande. Rist det først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 15 min. - rør af og til. Lad rugbrødsdrysset køle lidt på et stykke bagepapir.

Dijonnaisedressing

Rør imens dijonnaise, yoghurt, vand, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Læg perlerug, bønner, salatblade, tomater og løg lagvis i en stor skål. Stik avocadoskiverne ned i salaten, hæld lidt dressing over og pynt med et par skefulde rugbrødsdrys. Server resten af dressingen i en lille kande ved siden af sammen med resten af rugbrødsdrysset.

Tip

Har du ikke dijonnaise, kan du bruge 2 spsk yoghurt og 1 spsk grov dijonsennep.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 74,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 29 %
Print