Bouillon med fiskesoufflélåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Flot lille fiskeret, der forkæler smagsløgene.

Ingredienser

Antal portioner

Bouillon

  • 7 blade husblas
  • ½ liter kalvebouillon
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gulerod i korte, tynde stave
  • 4 forårsløg i tynde ringe
  • ½ fennikler i små tern

Souffléfars

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet franskbrød i lange tynde stænger

Sådan gør du

Sådan gør du

Bouillon

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring bouillon, hvidvin, salt og peber i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op og stil dem tildækket i køleskabet. Træk husblassen op af vandet og smelt den i den varme bouillon. Fordel bouillonen i ovnfaste portionsskåle (a ca. 3 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet, til bouillonen er afkølet - men ikke stiv.

Souffléfars

Rens imens fisken for eventuelle ben. Skær fiskekødet i mundrette bidder. Kom 2/3 af fiskekødet og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvide, fløde og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Vend dild i farsen.

Fordel grøntsager og resten af fiskekødet i den afkølede bouillon. Stil skålene tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer, eller til bouillonen er stiv. Smør forsigtigt fiskefarsen på den stivnede bouillon - ca. 4 spsk fars pr. skål. Bag retten midt i ovnen, til bouillonen igen er varm og flydende - og fiskesouffléen fast.

Tip

Franskbrødsstængerne kan pensles med lidt æggehvide, drysses med salt og bages sprøde på pladen ved siden af bouillonen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Hvidvin fra Bordeaux fx. fra distriktet Graves Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til torsk