Bouillon med fiskesoufflélåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Flot lille fiskeret, der forkæler smagsløgene.

Ingredienser

Antal portioner

Bouillon

  • 7 blade husblas
  • ½ liter kalvebouillon
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gulerod i korte, tynde stave
  • 4 forårsløg i tynde ringe
  • ½ fennikel i små tern

Souffléfars

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet franskbrød i lange tynde stænger

Sådan gør du

Sådan gør du

Bouillon

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring bouillon, hvidvin, salt og peber i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op og stil dem tildækket i køleskabet. Træk husblassen op af vandet og smelt den i den varme bouillon. Fordel bouillonen i ovnfaste portionsskåle (a ca. 3 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet, til bouillonen er afkølet - men ikke stiv.

Souffléfars

Rens imens fisken for eventuelle ben. Skær fiskekødet i mundrette bidder. Kom 2/3 af fiskekødet og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvide, fløde og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Vend dild i farsen.

Fordel grøntsager og resten af fiskekødet i den afkølede bouillon. Stil skålene tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer, eller til bouillonen er stiv. Smør forsigtigt fiskefarsen på den stivnede bouillon - ca. 4 spsk fars pr. skål. Bag retten midt i ovnen, til bouillonen igen er varm og flydende - og fiskesouffléen fast.

Tip

Franskbrødsstængerne kan pensles med lidt æggehvide, drysses med salt og bages sprøde på pladen ved siden af bouillonen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Hvidvin fra Bordeaux fx. fra distriktet Graves Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til torsk