Braiseret lammeskank på kålrabipuré

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Imponer dine gæster med denne flotte anretning.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 lammeskanke (lammeskank af køllen kan fåes hos alle gode slagtere eller kan bestilles)
  • 50 g smør
  • ½ knoldselleri i mindre stykker (ca. 200 g)
  • 1 porre i skiver (ca. 100 g)
  • 2 zittauerløg i både (ca. 150 g)
  • 3 liter vand eller lammefond
  • 2 spsk tom yam pasta (kan købes i asiatiske forretninger)

Kålrabipuré

  • 4 dampede long beans (lange bønner på ca. 30 cm)

Sådan gør du

Sådan gør du

Brun lammeskankene godt af i en stor stegegryde, hvorefter du tilsætter de rengjorte urter. Urterne brunes godt af med skankene. Tilsæt vand/fond og det asiatiske krydderi tom yam. Kog lammeskankene under låg i ca. 1 time eller til de er møre.

Kålrabipuré

Kartofler og kålrabi skæres i grove tern og koges hver for sig i henholdsvis 20 og 25 min. Smør og fløde koges op med salt og peber. Når kartofler og kålrabi er møre, sigtes eller moses de groft og vendes med flødemassen. Smag til.

Lammene tages op, lagen sigtes og koges ned til 1/3 - alt efter hvor kraftig, du ønsker lagen skal være. Kog bønnerne i lagen i ca. 2 min. Server retten i en dyb tallerken med grønsagspuré, lam, og endelig "long bean" rundt om skanken. Tilsæt lagen til sidst.

Long bean er en lang bønne på 30 cm. Smagfuld, spændende og meget dekorativ som på denne ret.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

Stor rødvin fra Sydrhone, gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til lam