Brød med hele speltkorn
60+ min

Brød med hele speltkorn

Hele speltkerner og knuste korianderfrø giver karakter til dette brød. Og yoghurten i dejen får det til at holde sig frisk i længere tid.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brød med hele speltkorn

Hele speltkerner og knuste korianderfrø giver karakter til dette brød. Og yoghurten i dejen får det til at holde sig frisk i længere tid.

25 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 240 g speltkerner (ca. 3 dl)
  • 1 liter vand
  • 25 g gær
  • ½ liter koldt vand
  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 3 spsk rapsolie
  • 1½ spsk knuste korianderfrø
  • 1½ spsk groft salt
  • 250 g sigtet speltmel (ca. 4¼ dl)
  • 800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kom speltkernerne i en gryde med vand og kog dem i ca. ½ time. Lad dem stå under låg i ca. 10 min. og hæld overskydende vand fra. Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt kvark, fedtstof, knuste korianderfrø, salt og speltkerner. Rør melet i dejen lidt efter lidt (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den stå koldt natten over. Del dejen i 2 lige store dele, form 2 brød og læg brødene på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time. Bag brødene på anden nederste ribbe i ovnen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°. Skru ned til 175° og bag i yderligere ca. 45 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 78,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
Print