Brød med hele speltkorn - Opskrifter - Arla

Brød med hele speltkorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Hele speltkerner og knuste korianderfrø giver karakter til dette brød. Og kvarken i dejen får det til at holde sig frisk i længere tid.

Ingredienser

25 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 240 g speltkerner (ca. 3 dl)
  • 1 liter vand
  • 25 g gær
  • ½ liter koldt vand
  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3 spsk rapsolie
  • 1½ spsk knuste korianderfrø
  • 1½ spsk groft salt
  • 250 g sigtet speltmel (ca. 4¼ dl)
  • 800 g hvedemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom speltkernerne i en gryde med vand og kog dem i ca. ½ time. Lad dem stå under låg i ca. 10 min. og hæld overskydende vand fra.

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt kvark, olie, knuste korianderfrø, salt og speltkerner. Rør melet i dejen lidt efter lidt (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den stå koldt natten over. Del dejen i 2 lige store dele, form 2 brød og læg brødene på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time. Bag brødene på anden nederste ribbe i ovnen.

Ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn. Skru ned til 175° og bag i yderligere ca. 45 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 78,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: