Broget bønnesalat med ost og grillet parmaskinke

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

En sund og mættende salat, der smager af noget dejligt. Det er nok ikke sidste gang du laver denne!

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g tørrede sorte bønner
  • 100 g tørrede kidneybønner
  • 100 g tørrede hvide bønner
  • 150 g friske grønne bønner
  • 200 g Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 150 g parmaskinke i tynde skiver

Dressing

  • ¾ dl god olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 knuste fed hvidløg
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

De tørrede bønner lægges i rigeligt koldt vand hver for sig og stilles i køleskabet et døgn, før de skal bruges. Vandet hældes fra, og bønnerne skylles. Derefter koges de i letsaltet vand ca. ¾-1 time, stadig hver for sig for ikke at tage farve af hinanden. Bønnerne afkøles.

Dressing

Alle ingredienserne piskes sammen. Først opløses salt i eddike, peber tilsættes, og olien piskes i. Til sidst hvidløg og persille. Dressingen hældes over bønnerne, og de trækker ca. 2 timer. De friske grønne bønner (evt. frosne haricots verts) blancheres kort i letsaltet vand, og afkøles, og blandes i de øvrige bønner. Osten skæres i lange tynde strimler. Parmaskinken grilles i ovn til den er gylden og sprød. Den brækkes i mindre stykker.

Bønnerne anrettes på et stort fad, ost og parmaskinke fordeles over, og der pyntes evt. med lidt persille. Ristet rugbrød serveres til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde: