Brombærtærte med grapecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(33 vurderinger)

60+ min

Frisk og festlig dessert eller lækkeri til kaffen. Grapefrugtsaften giver cremen karakter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 30 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 75 g koldt smør
  • 10 skiver mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)

Grapecreme

  • 300 g rensede brombær

Pynt

  • fintrevet grapefrugtskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag tærtebunden midt i ovnen, fordel pålægchokoladen på den varme bund og lad den køle af.

Grapecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde. Kom mælk og grapefrugtsaft i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad den køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til skum. Rør cremen igennem og vend flødeskummet i.

Kom grapecremen i tærtebunden og fordel brombærrene på toppen.

Tip

Chokoladen kan udelades på bunden.

Bagetid

Ca 15 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin på chenin blanc-druen, fx. en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til brombær

Andre gode forslag