Brownie-iskager med passions-marinerede bær
60+ min

Brownie-iskager med passions-marinerede bær

Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.
Fryseegnet
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brownie-iskager med passions-marinerede bær

Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.

Antal portioner

Brownie-bunde

  • 125 g smør
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 æg
  • 150 g brun farin (ca. 2½ dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk kakao
  • ½ liter vaniljeflødeis
  • ½ liter is med blandede røde bær

Passions-marinerede bær

  • 3 modne passionfrugter
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 fed vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 400 g friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær

Pynt

  • friske mynteblade eller citronmelisse
  • knust rød krymmel

Fremgangsmåde:

Brownie-bunde

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.

Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2 forskellige iskugler - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter. Frys iskagerne.

Passions-marinerede bær

Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.

Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.

Tip

Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød, hvid vin fra Bordeaux, gerne en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til passionsfrugt