Brownie-iskager med passions-marinerede bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(55 vurderinger)

60+ min

Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.

Ingredienser

Antal portioner

Brownie-bunde

  • 125 g smør
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 æg
  • 150 g brun farin (ca. 2½ dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk kakao
  • ½ liter vaniljeflødeis
  • ½ liter is med blandede røde bær

Passions-marinerede bær

  • 3 modne passionsfrugter
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 fed vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 400 g friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær

Pynt

  • friske mynteblade eller citronmelisse
  • knust rød krymmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Brownie-bunde

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.

Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2 forskellige iskugler - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter. Frys iskagerne.

Passions-marinerede bær

Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.

Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.

Tip

Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød, hvid vin fra Bordeaux, gerne en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til passionsfrugt