Butterdejssnitter med flødeost og kompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kompot af appelsin og tørrede frugter sammen med ost smager virkelig godt. En dejlig ostedessert.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 plade frossen, optøet butterdej (ca. 90 g)
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk flormelis

Kompot

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Ælt butterdejen godt igennem evt. ved hjælp af lidt mel. Rul butterdejen ud til en firkant (ca. 12 x 30 cm) og del den i 10 mindre firkanter. Prik butterdejsfirkanterne med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med flormelis. Bag snitterne midt i ovnen til de er sprøde og gyldne. Afkøl på en bagerist.

Kompot

Bring appelsinjuice, sukker og vanilje i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 35 min. eller til der er 3 dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af. Vend abrikoser og dadler i, og stil kompotten tildækket i køleskabet til næste dag. Skær osten i 20 stykker og læg 2 på hver butterdejssnitte. Server kompotten til.

Bagetid

ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Dadler kan erstattes af 85 g - ca. 1½ dl lyse rosiner.
Flødeost kan erstattes af hvidskimmelost, eller blå- og hvidskimmelost.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Sød hvidvin på muscat-druen fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin