Cappuccino af jordskokker
1 timer

Cappuccino af jordskokker

Cappuccino, som du aldrig har smagt den før!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cappuccino af jordskokker

Cappuccino, som du aldrig har smagt den før!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 porre kun det hvide - i tynde ringe
  • 10 skrællede jordskokker i mindre stykker
  • 3 store kartofler i mindre stykker
  • 3 skiver bacon, tyndtskåret
  • 1 laurbærblad
  • 10 kviste af frisk timian
  • 6 dl sødmælk
  • 6 dl kyllingefond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Brødpinde

  • 250 g daggammelt ciabattabrød
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits porre, jordskokker og kartofler i ca. 3 min. - de må endelig ikke blive brune. Tilsæt bacon i hele skiver, laurbær og timian og svits i yderligere ca. 2 min. - stadig uden at tage farve. Tilsæt mælk og kyllingefond og lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Fjern laurbær, timiankviste og bacon. Tilsæt cremefraiche og blend suppen af 2 omgange. Kom suppen i et blenderglas og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden gennem en sigte. Bring suppen i kog og tilsæt muskatnød, salt og peber. Smag til.

Brødpinde

Skær brødet i skiver på den lange led og skær dem i lange pinde. Læg dem på en rist over en bageplade med bagepapir og dryp brødpindene med olie. Bag dem midt i ovnen - de skal være gyldne. Drys dem med salt og lad dem køle af på en brødrist.

Servering

Varm suppen til kogepunktet og blend den igen til den er let og skummende. Hæld den i franske cafe au lait-skåle eller høje caféglas. Server med brødpinde.

Tip

Kom jordskokkerne i en skål koldt vand, tilsat lidt citronsaft og en lille sjat mælk, straks efter at de er skåret i skiver. Så undgår du, at de ilter og bliver brune.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 55 %
Print