Cappuccino af jordskokker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Cappuccino, som du aldrig har smagt den før!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 porre kun det hvide - i tynde ringe
  • 10 skrællede jordskokker i mindre stykker
  • 3 store kartofler i mindre stykker
  • 3 skiver bacon, tyndtskåret
  • 1 laurbærblad
  • 10 kviste af frisk timian
  • 6 dl sødmælk
  • 6 dl kyllingefond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Brødpinde

  • 250 g daggammelt ciabattabrød
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits porre, jordskokker og kartofler i ca. 3 min. - de må endelig ikke blive brune. Tilsæt bacon i hele skiver, laurbær og timian og svits i yderligere ca. 2 min. - stadig uden at tage farve. Tilsæt mælk og kyllingefond og lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Fjern laurbær, timiankviste og bacon. Tilsæt cremefraiche og blend suppen af 2 omgange. Kom suppen i et blenderglas og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden gennem en sigte. Bring suppen i kog og tilsæt muskatnød, salt og peber. Smag til.

Brødpinde

Skær brødet i skiver på den lange led og skær dem i lange pinde. Læg dem på en rist over en bageplade med bagepapir og dryp brødpindene med olie. Bag dem midt i ovnen - de skal være gyldne. Drys dem med salt og lad dem køle af på en brødrist.

Servering

Varm suppen til kogepunktet og blend den igen til den er let og skummende. Hæld den i franske cafe au lait-skåle eller høje caféglas. Server med brødpinde.

Tip

Kom jordskokkerne i en skål koldt vand, tilsat lidt citronsaft og en lille sjat mælk, straks efter at de er skåret i skiver. Så undgår du, at de ilter og bliver brune.

Ristning

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag