Chilibagt laks med ovnbagte rodfrugter
45 min

Chilibagt laks med ovnbagte rodfrugter

Laks med sød chilisauce og sesam serveret med ovnbagte rodfrugter - en smuk og indbydende smagskombination!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chilibagt laks med ovnbagte rodfrugter

Laks med sød chilisauce og sesam serveret med ovnbagte rodfrugter - en smuk og indbydende smagskombination!

Antal portioner

Ovnbagte rodfrugter

Chilibagt laks

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk sesamfrø

Pynt

  • bredbladet persille
  • citroner i både

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Ovnbagte rodfrugter

Skær rodfrugterne i 5 cm. lange stave. Læg dem på en plade med bagepapir. Fordel hvidløg, olie, salt og peber på rodfrugterne. Bag dem midt i ovnen. Bland de varme rodfrugter med ost og persille lige inden servering.

Chilibagt laks

Skær imens laksen i 4 lige store stykker. Fordel chilisauce herpå og drys med sesamfrø. Bag laksen sammen med rodfrugterne de sidste 10 min. af bagetiden. Server de ovnbagte rodfrugter pyntet med persille og server laks med citronbåde og brød til.

Bagetid for ovnbagte rodfrugter

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagetid for chilibagt laks

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %
Print