Chilibagt laks med ovnbagte rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(55 vurderinger)

45 min

Laks med sød chilisauce og sesam serveret med ovnbagte rodfrugter - en smuk og indbydende smagskombination!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ovnbagte rodfrugter

  • 1200 g rensede rodfrugter, fx gulerødder, pastinak, kartofler og/eller persillerod
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Salatost tern 50+
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Chilibagt laks

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk sesamfrø

Pynt

  • bredbladet persille
  • citron (usprøjtet) i både

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ovnbagte rodfrugter

Skær rodfrugterne i 5 cm. lange stave. Læg dem på en plade med bagepapir. Fordel hvidløg, olie, salt og peber på rodfrugterne. Bag dem midt i ovnen. Bland de varme rodfrugter med ost og persille lige inden servering.

Chilibagt laks

Skær imens laksen i 4 lige store stykker. Fordel chilisauce herpå og drys med sesamfrø. Bag laksen sammen med rodfrugterne de sidste 10 min. af bagetiden. Server de ovnbagte rodfrugter pyntet med persille og server laks med citronbåde og brød til.

Bagetid for ovnbagte rodfrugter

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagetid for chilibagt laks

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag