Chokoladebudding og appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Klassisk chokoladebudding der er god hvis du har travlt, da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 4 appelsiner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt

  • ½ spsk kakao
  • ½ spsk flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør æg, sukker, kakao og vaniljekorn godt sammen og tilsæt kakaomælk. Fordel blandingen i ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl). Bag buddingerne midt i ovnen.

Appelsinsirup

Skær skal og hinder af 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en gryde) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - kom appelsinfileterne i en lille skål. Pres saften af de sidste 2 appelsiner og hæld det i gryden sammen med sukkeret. Bring blandingen i kog og kog den ved kraftig varme og uden låg til der er ca. ¾ dl sirup tilbage. Hæld siruppen over appelsinfileterne og lad appelsinsiruppen køle af.

Ved serveringen

Kom kakao og flormelis i en sigte og sigt det over buddingerne. Stil de små skåle med chokoladebudding på tallerkener og fordel lidt appelsinsirup ved siden af. Server resten af siruppen til.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: