Chokoladebudding og appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Klassisk chokoladebudding der er god hvis du har travlt, da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 4 appelsiner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt

  • ½ spsk kakao
  • ½ spsk flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør æg, sukker, kakao og vaniljekorn godt sammen og tilsæt kakaomælk. Fordel blandingen i ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl). Bag buddingerne midt i ovnen.

Appelsinsirup

Skær skal og hinder af 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en gryde) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - kom appelsinfileterne i en lille skål. Pres saften af de sidste 2 appelsiner og hæld det i gryden sammen med sukkeret. Bring blandingen i kog og kog den ved kraftig varme og uden låg til der er ca. ¾ dl sirup tilbage. Hæld siruppen over appelsinfileterne og lad appelsinsiruppen køle af.

Ved serveringen

Kom kakao og flormelis i en sigte og sigt det over buddingerne. Stil de små skåle med chokoladebudding på tallerkener og fordel lidt appelsinsirup ved siden af. Server resten af siruppen til.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: