
Chokoladebudding og marinerede pæreskiver
60+ min
Intens chokoladesmag i en fin lille portionsanrettet dessert med frugt tilbehør.
Ingredienser
- ¾ liter sødmælk
- 50 g majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
- 2 æg (ca. 1 dl)
- 4 spsk rørsukker
- korn fra ½ vaniljestang
- 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Marinerede pæreskiver
- 1½ dl vand
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk knust frisk ingefær, fx (ingefærpasta)
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1 spsk finthakkede friske citronmelisseblade
- 1 pære i meget tynde skiver, fx lucas
Pynt
- frisk citronmelisseblad
Tilbehør
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade. Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet. Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 skåle (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
Marinerede pæreskiver
Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad sukkerlagen køle helt af. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad pæreskiverne marinere i mindst 1 time.
Ved serveringen
Vend de kolde chokoladebuddinger ud på tallerkener. Anret de marinerede pærer rundt om buddingerne. Læg lidt flødeskum på toppen og pynt med citronmelisseblade. Server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.
Sådan håndterer du frisk ingefær
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,1 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 49 %