Chokoladechantilly med frugttopping
1 timer

Chokoladechantilly med frugttopping

En både frisk og cremet dessert til frugt og chokoladeelskere - uhmm!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladechantilly med frugttopping

En både frisk og cremet dessert til frugt og chokoladeelskere - uhmm!

Antal portioner

Frugttopping

Chokoladechantilly

  • 200 g finthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 2 dl vand

Isbad

  • 1 liter vand
  • 1½ pose knuste isterninger (ca. 1 liter)
  • 2 spsk fint salt
  • 1 passionsfrugt
  • 150 g mangofrugt i tern

Pynt

  • knuste makroner

Fremgangsmåde:

Frugttopping

Rør flødeost og syltetøj sammen i en skål. Tilsæt kornene fra vaniljestangen og rør godt. Stil frugttoppingen tildækket i køleskab indtil servering.

Chokoladechantilly

Kom chokolade og vand i en lille tykbundet gryde. Varm blandingen forsigtigt ved svag varme. Tag straks gryden af varmen når chokoladen er helt smeltet. Lad det køle af til ca. 30° (lillefingervarmt), brug evt. et digitalt stegetermometer. Kom chokoladeblandingen i en stor rustfri skål eller i en glasskål.

Isbad

Lav imens, chokoladen køler af, et isbad ved at blande vand, isterninger og salt i en stor skål. Stil skålen med chokoladeblandingen i isbadet og pisk det ved højeste hastighed med en håndmixer ca. 1½ min. - eller til det har en konsistens som letpisket flødeskum. Fordel chokoladechantillien i 8 små glasskåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst ½ time.

Del passionsfrugten og skrab kerner og saft ud. Vend mangotern sammen med passionfrugt og stil blandingen tildækket i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Anret chokoladechantillien med frugttopping og mangoblanding. Drys med makron og server straks.

Tip

Du kan variere opskriften ved at bruge forskellige slags marmelade.

Prøv også at lave chokoladechantilly med frugtthe eller kaffe i stedet for vand og smag evt. til med alkohol - cognac, pernod eller lign.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Grenache, mourvedre, corvina Rousillon, Frankrig

Mørk dessertvin fx en banyuls eller recioto della valpolicella Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade