Chokoladekugler med valnødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Nydelsen ved hjemmelavet konfekt er altid stor. Disse kugler er bløde og sprøde på samme tid. Mmm!

Ingredienser

3 stk. pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

  • 225 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • hakkede valnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bræk chokoladen i mindre stykker. Kom valnøddekerner og chokolade i et blenderglas. Blend ved højeste hastighed i ca. 15 sek., til chokolade og nødder er findelt. Kom blandingen i en skål og tilsæt flødeost. Mos blandingen godt sammen, fx med en gaffel. Form, med to teskeer, ca. 45 små kugler. Læg kuglerne på en bakke med bagepapir og stil dem tildækket i fryseren i ca. ½ time.

Smelt chokoladen i vandbad. Vend hurtigt hver kugle i chokoladen og sæt kuglerne på en bakke med bagepapir. Pynt med de hakkede valnøddekerner. Lad kuglerne køle af ved stuetemperatur til overtrækschokoladen er stiv og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Tips

I stedet for flødeost med smag kan man anvende flødeost naturel.

Konfekten kan opbevares tildækket i køleskabet i 3-4 dage.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: