Chokoladekugler med valnødder
60+ min

Chokoladekugler med valnødder

Nydelsen ved hjemmelavet konfekt er altid stor. Disse kugler er bløde og sprøde på samme tid. Mmm!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekugler med valnødder

Nydelsen ved hjemmelavet konfekt er altid stor. Disse kugler er bløde og sprøde på samme tid. Mmm!

3 stk. pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

  • 225 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Bræk chokoladen i mindre stykker. Kom valnøddekerner og chokolade i et blenderglas. Blend ved højeste hastighed i ca. 15 sek., til chokolade og nødder er findelt. Kom blandingen i en skål og tilsæt flødeost. Mos blandingen godt sammen, fx med en gaffel. Form, med to teskeer, ca. 45 små kugler. Læg kuglerne på en bakke med bagepapir og stil dem tildækket i fryseren i ca. ½ time.

Smelt chokoladen i vandbad. Vend hurtigt hver kugle i chokoladen og sæt kuglerne på en bakke med bagepapir. Pynt med de hakkede valnøddekerner. Lad kuglerne køle af ved stuetemperatur til overtrækschokoladen er stiv og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Tips

I stedet for flødeost med smag kan man anvende flødeost naturel.

Konfekten kan opbevares tildækket i køleskabet i 3-4 dage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %
Print