Chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Til alle chokoladeelskere kommer nu denne chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat, som giver den et frisk og syrligt pift.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Risengrød - dagen før

  • ½ fed vaniljestang
  • 1½ dl vand
  • 125 g grødris
  • ½ liter sødmælk
  • 2 spsk rørsukker
  • et lille nip groft salt

Chokoladefløde - dagen før

  • 100 g grofthakkede smuttede mandler

Tropisk frugtsalat

  • 3 dl tropejuice
  • 1 dl rørsukker
  • 1 papaja i tern
  • 1 mangofrugt i tern

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Risengrød - dagen før

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Bring vand, ris, vaniljekorn og -stang i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Kom sukker og salt i grøden og stil den tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Chokoladefløde - dagen før

Varm fløden op til kogepunktet i en lille tykbundet gryde - fløden må ikke koge. Tag gryden af varmen, tilsæt chokolade og rør til det er opløst. Kom chokoladefløden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold eller til næste dag. Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen. Lad mandlerne køle helt af og vend dem i den kolde risengrød. Pisk chokoladefløden til en let creme og vend den forsigtigt i risengrøden. Smag til.

Tropisk frugtsalat

Kom imens juice og sukker i en gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min eller til der er ca. 2 dl tilbage. Afkøl lagen og vend papaja og mango i.

Ved serveringen

Anret chokoladerisalamanden i små skåle og kom frugtsalaten henover. Pynt med fintrevet mørk chokolade.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Frysetip

Chokoladerisalamanden kan fryses.

Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, mourvedre, tinta barroca, tinta cao m. fl. Douro, Portugal

Rød dessertvin fx. en banyuls eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade

Andre gode forslag