Chokoladescones
30 min

Chokoladescones

Gør som englænderne - prøv at bage dine egne scones og nyd dem til en kop kaffe.
Fryseegnet
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladescones

Gør som englænderne - prøv at bage dine egne scones og nyd dem til en kop kaffe.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 25 g smeltet smør smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk havregryn
  • 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og æg til en luftig "æggesnaps". Rør fedtstoffet heri. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i "æggesnapsen" - drysset gennem en sigte. Vend havregryn og chokolade i. Fordel dejen i 12 smurte muffinsforme (ca. 1½ spsk i hver) - dejen er fast. Bag de 12 scones midt i ovnen.

Disse scones er beregnet til, at man kun spiser en enkelt af dem til fx eftermiddagskaffen. Så husk at fryse resten ned.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 26 %
Print