Chokoladeskåle med portvinsmarinerede jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Fantastisk jordbær-chokolade dessert som er god til gæster eller andre særlige lejligheder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Portvinsmarinerede jordbær

  • 250 g friske jordbær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk mørk portvin, fx ruby

Jordbærfromage

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Portvinsmarinerede jordbær

Del de rensede jordbær i kvarte og vend dem sammen med sukker og portvin. Lad jordbærrene marinere i ca. 1 time - vend i bærrene et par gange.

Jordbærfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk fløden stiv. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med marinaden fra jordbærrene. Kom den afkølede husblas i jordbærflødeskummet under omrøring. Stil jordbærfromagen i køleskabet til den begynder at stivne og kan danne mønster i overfladen.

Stil chokoladeskålene på et fad og fordel de marinerede jordbær i skålene. Læg 2-3 spsk jordbærfromage i hver chokoladeskål og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Tag chokoladeskålene ud af kølekabet ca. 15 min. før serveringen og pynt med citronmelisseblade.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag