Chokoladesoftice med mokkakiks, appelsinlikør og flødeskum
60+ min

Chokoladesoftice med mokkakiks, appelsinlikør og flødeskum

Kaffe og likør klæder chokoladesofticen. Bag kiksene og sylt appelsinskal i forvejen, så kan du lynhurtigt anrette denne lækre dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladesoftice med mokkakiks, appelsinlikør og flødeskum

Kaffe og likør klæder chokoladesofticen. Bag kiksene og sylt appelsinskal i forvejen, så kan du lynhurtigt anrette denne lækre dessert.

Antal portioner

Mokkakiks

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smør
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 spsk hele kaffebønner - knuste
  • et nip flagesalt
  • 1 spsk stærk kaffe eller vand

Syltet appelsinskal

  • 1 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk strimlet appelsinskal (usprøjtet)

Pynt

  • knuste hele kaffebønner og knuste mokkakiks

Fremgangsmåde:

Tilbered softicen som anvist på kartonen, tilsæt kakao under omrøring til isen er lys brun.

Mokkakiks

Bland mel, farin, rørsukker, kaffebønner og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt kaffe og saml dejen let. Fordel dejen på et stykke bagepapir og bag den midt i oven. Lad den køle af på en bagerist.

Syltet appelsinskal

Bring vand og sukker i kog og kog appelsinstrimlerne i ca. 5 min ved kraftig varme. Tag strimlerne op med en hulske og lad dem køle af.

Knus mokkakiksene og fordel dem i 6 glas - gem lidt til pynt. Pisk fløden til et let skum. Fordel chokoladesofticen i glassene og hæld kaffe og likør over. Top med flødeskum og drys med kiks, kaffe og syltet appelsinskal.

Bagetid

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Mokkakiksene kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print