Citroncrumble med frugt - Opskrifter - Arla

Citroncrumble med frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En dejlig lille portionsanrettet dessert med en skøn kombination af det søde, det syrlige, det knasende og bløde!

Ingredienser

Antal portioner

Crumble

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g smør
  • 50 g sukker (ca. ½ dl)

Citroncreme

  • 300 g mangofrugt i mindre stykker

Pynt

  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Crumble

Kom mel, smør og sukker i en skål og smuldr det hurtigt mellem fingrene - til det ligner revet ost.

Citroncreme

Pisk citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (helst en metalskål). Tilsæt æg, sukker og fløde og stil skålen i et vandbad og pisk indtil cremen tykner ca. 5 min. Tag gryden af varmen og pisk smørret i - en tern ad gangen - pisk godt mellem hver. Fordel cremen i 4 små ovnfaste forme (a ca. 2½ dl). Kom frugten heri og drys dejen på. Bag de små citroncrumble, på en plade med bagepapir, midt i ovnen.

Lad dem køle let af og server dem lune med iskold flødeskum til.

Tips

I stedet for mango kan du bruge, fersken, ananas eller pære.

Prøv fx også at tilføje 50 g kokosmel i crumbledejen og skifte citron ud med lime - det giver en eksotisk smag.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: