Citronlever med persillesmør
1 timer

Citronlever med persillesmør

Lever er en ret som de fleste har et forhold til. Prøv denne velsmagende opskrift på citronlever med persillesmør og du vil elske det! Retten er sund og lige til!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronlever med persillesmør

Lever er en ret som de fleste har et forhold til. Prøv denne velsmagende opskrift på citronlever med persillesmør og du vil elske det! Retten er sund og lige til!

Antal portioner
  • 500 g kalvelever
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 75 g smør
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • 1 tomat i skiver
  • 1 citron i skvier

Tilbehør:

  • 600 g grønne bønner
  • 1 kg bagte kartofler

Fremgangsmåde:

Fjern hinderne og skær leveren i skiver. Læg dem i et fladt fad og dryp med citronsaft. Stil leveren koldt ½ time.

Tag 25 g smør fra til stegning. Skær resten i små blokke, der rulles i persille og stilles koldt.

Vend leverskiverne i mel blandet med salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande, og steg leverskiverne ved svag varme, 2-3 min. på hver side. Anret leveren på et varmt fad, og læg 1 skive citron og 1 skive tomat med persillesmør på hver leverskive.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print