Citruscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Prøv denne hurtige og lækre opskrift på citruscreme. Serveres med sprøde butterdejskager og honningmelon. En dessert gæsterne vil elske!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 plade optøet, frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æggeblomme
  • 2 tsk flormelis
  • 1 moden honningmelon

Citruscreme

  • ½ liter appelsinsorbet

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær butterdejspladen ud i 8 lige store firkanter og prik dem med en gaffel. Pensl med æggeblomme og drys med sukker. Bag de små kager midt i ovnen.

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både, skræl dem og del bådene i mindre stykker.

Citruscreme

Bring saft, honning og vaniljekorn i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og vend det syrnede produkt i. Smag til med honning.

Fordel melon og den lune citruscreme i små skåle. Form 4 kugler af sorbeten og læg dem i skålene. Server straks sammen med de sprøde kager.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: