Citrussalat med kardemommeis
60+ min

Citrussalat med kardemommeis

En smuk og smagfuld dessert af citrusfrugter, drysset med pistacienødder og serveret med en aromatisk kardemommeis. Det giver en fin sød syrlig helhed med et strejf af raffineret bitterhed.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citrussalat med kardemommeis

En smuk og smagfuld dessert af citrusfrugter, drysset med pistacienødder og serveret med en aromatisk kardemommeis. Det giver en fin sød syrlig helhed med et strejf af raffineret bitterhed.

6 personer pr. portion

Antal portioner

Kardemommeis

Citrussalat

  • 10 blandede citrusfrugter, fx 2 søde appelsiner, 2 røde og 2 gule grapefrugter og 4 søde clementiner (ca. 2 kg)
  • 2 spsk grofthakkede usaltede pistacienøddekerner
  • 40 friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Kardemommeis

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt med en kniv. Skil vaniljekornene ad ved at blande dem med rørsukkeret. Kom kondenseret mælk, fløde, ymer, sødmælk, vanilje, rørsukker og kardemomme i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris. Hvis du har en ismaskine, så stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, inden du kører den på maskinen. Uden en ismaskine kommes blandingen i en skål i fryseren, rør godt igennem ca. en gang i timen og sørg for at komme godt ud i kanterne. Efter 4-5 timer er isen klar til servering. Isen kan godt laves dagen før, så skal den blot tages ud af fryseren 15 minutter inden servering.

Citrussalat

Skær enderne af citrusfrugterne med en skarp kniv og skær derefter skrællen af. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver. Anret de skiveskårne citrusfrugter på seks tallerkener, drys med pistaciekerner og anret en kugle kardemommeis på, pynt til sidst med mynteblade.

Tips

Isen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød vin på riesling-druen fx en riesling spätlese Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citrus