Clementiner i 'bouillon en folie' med letpisket fløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Clementiner i 'bouillon en folie' med letpisket fløde dækker hele smagspaletten. En lækker dessert som er lidt ud over det sædvanlige.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • 2 dl hvidvin
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • ¼ god polynesisk vaniljestang eller ½ almindelig
  • 1 tsk safrantråde
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 stjerneanis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, hvidvin og sukker i en gryde og bring blandingen i kog. Flæk vaniljestangen og skrab vanijekornene ud. Skær stangen i "vaniljetændstikker". Kom både korn og stænger i sukkerlagen. Tilsæt safran, kanelstang og stjerneanis. Kog sukkerlage og krydderier i ca. 5 min. - det er det som bliver til "bouillon de folie".

Skær imens skrællen bort på clementinerne med en skarp kniv. Halver clementinerne på den rigtige led, så der bliver en top og en bund. Det er vigtigt, at du skærer på den rigtige led, så der bliver et flot mønster på skærefladen. Læg de halverede clementiner i den varme bouillon. Bouillonen skal nu køle af. Lad clementinerne ligge og trække i bouillonen, så længe som muligt inden servering.

Ved serveringen

Pisk fløden til et let skum og kom det over clementinerne. Server straks.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag