Couscoussalat med chutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Couscous er superhurtigt at lave. Denne salat er med bl.a. dadler, soltørret tomater og mandler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl kyllingebouillon
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 175 g couscousgryn - fuldkorn (ca. 2½ dl)
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 3 grofthakkede dadler
  • 3 grofthakkede bløde soltørrede tomater
  • 1 spsk mild mangochutney
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie

Tilbehør

  • ½ liter skyllet frillicesalat
  • 2 tomater i både
  • 50 g ristede mandelsplitter
  • ½ dl hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring bouillon og spidskommen i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt couscous og forårsløg. Læg låg på og lad grynene trække i ca. 5 min. - rør af og til med en gaffel. Lad gryn og grøntsager køle af. Tilsæt dadler, soltørrede tomat, chutney, citronskal og -saft og olivenolie. Vend godt rundt og smag til.

Fordel salat på et fad eller på portionstallerkener og læg couscoussalaten herpå. Pynt med tomatbåde, mandler og persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: