Couscoussalat med dadel og clementin
45 min

Couscoussalat med dadel og clementin

Dadler, clementiner, salt hvid ost og tomater. Skønne råvare fra regionen hele vejen rundt om Middelhavet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med dadel og clementin

Dadler, clementiner, salt hvid ost og tomater. Skønne råvare fra regionen hele vejen rundt om Middelhavet.

Antal portioner
  • 200 g forkogte couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • ½ knoldselleri i små stave
  • 2 spsk friske timianblade
  • 100 g dadler i strimler
  • 2 clementiner i kvarte tykke skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern

Tomatsauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 75 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 4 finthakkede zittauerløg
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 spsk friskpresset clementinsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 100 g ristede, flækkede pitabrød

Fremgangsmåde:

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld ca. 2½ dl af det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Hæld resten af det kogende vand over selleritern og timian og lad det stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra selleri og timian og vend det sammen med dadler, clementinsskiver, olie, peber og couscousgryn. Stil blandingen tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Mos osten let og vend den sammen med salaten.

Tomatsauce

Lad imens olien blive varm i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 1 min. Vend tomater, clementinsaft, sukker, salt og peber i og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
Print