Her en "rigtig" risotto, hvor grøntsagerne har hovedrollen.
Er der ikke lige gulerod og pastinak i køleskabet, kan du vælge de grøntsager, du har. Både andre rodfrugter peberfrugt, blomkål, broccoli og suash kan anvendes - juster bare stegetiden, så de stadig har lidt bid.
Det smager godt med kontraster - stærke grøntsager og mild speltotto. Skru op for chili, hvis du er enig....
10197 kJ / 2437 kcal
522 kJ / 125 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 25,6 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 15,9 g |
Fedt: | 22,7 % | 3,2 g |
Perlespelt (ca. 4 dl)
|
320 g |
---|---|
Grøntsagsbouillon
|
4 dl |
Groft salt
|
½ tsk |
1 dl | |
Friskpresset limesaft
|
2 tsk |
Revet parmesanost
|
50 g |
Kyllingefilet
|
400 g |
---|---|
Smør
|
25 g |
Groft salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
Gulerødder i tern (ca. 300 g)
|
4 |
---|---|
Pastinakker i tern (ca. 300 g)
|
2 |
Groft salt
|
½ tsk |
Strimlede frisk basilikum
|
2 dl |
---|---|
Finthakket rød chilipeber
|
1½ spsk |
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
2 tsk |
Friske basilikum
|
---|