Cremet speltotto med kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Mums......cremet speltotto (risotto lavet på spelt) med rodfrugter og saftig kylling.

Ingredienser

Antal portioner

Speltotto

  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt

Kylling

  • 400 g kyllingefilet
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rodfrugter

  • 4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 2 pastinakker i tern (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl strimlede friske basilikumblade
  • 1½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Speltotto

Skyl speltkernerne godt. Bring bouillon, perlespelt og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.

Vend, lige inden serveringen, fløde, limesaft og ost i speltottoen. Varm godt igennem og smag til.

Kylling

Flæk imens kyllingefileterne og del dem en gang på midten. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.

Rodfrugter

Kom gulerods- og pastinaktern i panden og drys med salt. Steg rodfrugterne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kom rodfrugtternene i et dybt fad. Fordel speltottoen på rodfrugterne og læg kyllingekødet på toppen. Drys med basilikum, chili og limeskal og sever straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde: