Cremet speltotto med kylling

Cremet speltotto med kylling

30 min
Mums......cremet speltotto (risotto lavet på spelt) med rodfrugter og saftig kylling. Denne velsmagende speltotto er skøn hverdagsmad - og er hurtig at lave, selv om den smager, som om du har brugt lang tid på den. Kylling og masser af grøntsager - skøn at skue og lækker smag. Prøv om ikke det kan blive en af familiens favoritter en dag, det både skal gå stærkt og grøntsagsskuffen skal tømmes.

Sådan gør du

Speltotto
  • Skyl speltkernerne godt.
  • Bring bouillon, perlespelt og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.
  • Vend, lige inden serveringen, fløde, limesaft og ost i speltottoen.
  • Varm godt igennem og smag til.
Kylling
  • Flæk imens kyllingefileterne og del dem en gang på midten.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 1 min. på hver side.
  • Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.
Rodfrugter
  • Kom gulerods- og pastinaktern i panden og drys med salt.
  • Steg rodfrugterne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.
Sådan anretter du speltottoen
  • Kom rodfrugtternene i et dybt fad. Fordel speltottoen på rodfrugterne og læg kyllingekødet på toppen. Drys med basilikum, chili og limeskal og server straks.
Mere inspiration

Her en "rigtig" risotto, hvor grøntsagerne har hovedrollen.

Grøn risotto
45 min
Grøn risotto
(237)
Velbekomme!
Variation

Er der ikke lige gulerod og pastinak i køleskabet, kan du vælge de grøntsager, du har. Både andre rodfrugter peberfrugt, blomkål, broccoli og suash kan anvendes - juster bare stegetiden, så de stadig har lidt bid.

Tip

Det smager godt med kontraster - stærke grøntsager og mild speltotto. Skru op for chili, hvis du er enig....

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10197 kJ / 2437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

522 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 51,7 % 15,9 g
Fedt: 22,7 % 3,2 g

Ingredienser

Speltotto
Perlespelt (ca. 4 dl)
320 g
Grøntsagsbouillon
4 dl
Groft salt
½ tsk
1 dl
Friskpresset limesaft
2 tsk
Revet parmesanost
50 g
Kylling
Kyllingefilet
400 g
Smør
25 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rodfrugter
Gulerødder i tern (ca. 300 g)
4
Pastinakker i tern (ca. 300 g)
2
Groft salt
½ tsk
Strimlede frisk basilikum
2 dl
Finthakket rød chilipeber
1½ spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Pynt
Friske basilikum