Cremet sukkerærtesuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

En superflot og farverig ærtesuppe lavet på friske sukkerærter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g friske sukkerærter
  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dl tør hvidvin
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk frisk kørvel eller ½ spsk tørret
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skær sukkerærterne i grove stykker - gem lidt til pynt. Hak løget. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter, vin og bouillon og kog det i ca. 5 min. - til ærterne er præcis møre. Tilsæt kørvel og blend supper, fx med en stavblender. Tilsæt fløde, salt og peber, bring suppen i kog og smag til. Server pyntet med sukkerærter og fraiche på toppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde: