Crumblekage med blommer og ost
45 min

Crumblekage med blommer og ost

Perfekt kombination mellem den sprøde crumble og de bløde blommer.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Crumblekage med blommer og ost

Perfekt kombination mellem den sprøde crumble og de bløde blommer.

Antal portioner
  • 400 g blommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 tsk kartoffelmel

Crumbledej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk rørsukker
  • 75 g koldt smør

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Skyl blommerne og skær dem i tynde både. Fordel blommerne i 4 ovnfaste forme (ca. 12 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over blommerne.

Crumbledej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Drys dejen over blommerne - lav en fordybning midt i dejen. Stil formene på en bageplade og bag kagerne midt i ovnen i ca. 24 min.

Skær osten i 8 stykker og fordel dem på de gyldne kager. Bag dem det sidste minut. Server de lune kager med tranebærsirup.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
Print