Crumblekage med blommer og ost - Opskrifter - Arla

Crumblekage med blommer og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Perfekt kombination mellem den sprøde crumble og de bløde blommer.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g blommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 tsk kartoffelmel

Crumbledej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk rørsukker
  • 75 g koldt smør

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl blommerne og skær dem i tynde både. Fordel blommerne i 4 ovnfaste forme (ca. 12 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over blommerne.

Crumbledej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost. Drys dejen over blommerne - lav en fordybning midt i dejen. Stil formene på en bageplade og bag kagerne midt i ovnen i ca. 24 min.

Skær osten i 8 stykker og fordel dem på de gyldne kager. Bag dem det sidste minut. Server de lune kager med tranebærsirup.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: