Culottesteg med kold bearnaisesauce
60+ min

Culottesteg med kold bearnaisesauce

Denne kolde bearniase er let at lave og så passer den godt som tilbehør til stegt kød
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Culottesteg med kold bearnaisesauce

Denne kolde bearniase er let at lave og så passer den godt som tilbehør til stegt kød

Antal portioner
  • 1 okseculotte (ca. 1 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kold bearnaisesauce med cremefraiche

Hertil

  • 1 kg bagte halve kartofler
  • 600 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Brun den nederst i ovnen ca. 15 min. Skru ned og steg færdig ca. 30-40 min., afhængig af, hvor rød stegen må være i midten. Lad stegen hvile i ca. 15 min. inden den skæres for.

Kold bearnaisesauce med cremefraiche

Bland lige dele cremefraiche 18% og cremefraiche 38% sammen med de øvrige ingredienser og smag saucen til.

Tip

Ønskes en varm bearnaisesauce, se tip i opskriften Hollandaisesauce med fløde eller anvend en færdig bearnaisesauce.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

30-40 min. ved 170°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 56 %
Print