Culottesteg med kold bearnaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Denne kolde bearniase er let at lave og så passer den godt som tilbehør til stegt kød

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 okseculotte (ca. 1 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kold bearnaisesauce med cremefraiche

Hertil

  • 1 kg bagte halve kartofler
  • 600 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Brun den nederst i ovnen ca. 15 min. Skru ned og steg færdig ca. 30-40 min., afhængig af, hvor rød stegen må være i midten. Lad stegen hvile i ca. 15 min. inden den skæres for.

Kold bearnaisesauce med cremefraiche

Bland lige dele cremefraiche 18% og cremefraiche 38% sammen med de øvrige ingredienser og smag saucen til.

Tip

Ønskes en varm bearnaisesauce, se tip i opskriften Hollandaisesauce med fløde eller anvend en færdig bearnaisesauce.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

30-40 min. ved 170°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: