Daimtrøffel
60+ min

Daimtrøffel

Lækre hjemmelavede trøfler med daim-chokolade og kakao. Kan varieres med andre typer chokolade, fx orangechokolade.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Daimtrøffel

Lækre hjemmelavede trøfler med daim-chokolade og kakao. Kan varieres med andre typer chokolade, fx orangechokolade.

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

Pynt

  • kakao

Fremgangsmåde:

Kog fløde og smør sammen i en gryde. Tag gryden af varmen. Skær den mørke chokolade i mindre stykker og kom dem i gryden, så de kan smelte. Rør kvark samt cognac eller likør i gryden. Lad blandingen afkøle i køleskabet i ca. ½ time. Hak Daim og kom det i blandingen. Hæld trøffelmassen i en form, ca. 10 x 15 cm. Stil formene i køleskabet i ca. 1 time - så den stivner. Skær trøffelmassen i firkanter eller form den til runde kugler. Tilsidst pudres med kakao.

Tip

Daimtrøflerne kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Tinta barroca, tinta cao m. fl. Douro, Portugal

Prøv en lækker tawny port til daimtrøflerne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade