Dampet havtaske i aspargessuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En skøn suppe at dupere vennerne med.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Grøn olie

  • 1 dl rapsolie
  • 2 dl friske korianderblade
  • 2 dl blade af bredbladet persille

Dampet havtaskefilet

  • ½ dl pernod
  • 1 dl vand
  • 700 g frisk havtaskefilet
  • 1 tsk groft salt

Aspargessuppe

  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • 25 g smør
  • 8 pillede rå tigerrejer med halvevifte
  • 2 fennikler i tynde, halve skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikel

Tilbehør

  • 200 g lyst brød, evt. ristet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøn olie

Blend olie, koriander og persille ved højeste hastighed til blandingen er helt grøn og jævn.

Dampet havtaskefilet

Fjern hinder, eventuelle ben og det geleagtige lag fra fisken. Skær fisken i 8 ensartede stykker. Kom pernod og vand i en sauterpande og læg fiskestykkerne ned i et lag. Drys med salt og damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Si lagen og gem den. Tør sauterpanden af.

Aspargessuppe

Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i sauterpanden. Steg tigerrejerne ca. 1½ min. eller til de skifter farve. Tag rejerne op på fedtsugende papir. Kom resten af smørret i panden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits fennikel i ca. 3 min. Hæld den varme lage fra fisken, aspargespuré, mælkesauce og salt i sauterpanden. Bring suppen i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Stil varme, dybe tallerkener klar. Læg et stykke fisk i bunden af hver og sæt en tigerreje fast i hvert fiskestykke, med fx en tandstikker. Pynt med fennikeltop og fordel den varme aspargessuppe omkring fiskestykkerne. Dryp med 1 tsk grøn olie i hver tallerken og server straks. Server resten af fisken på samme måde ved anden servering.

Tip

Er der grøn olie i overskud - smag da olien til med salt og peber og vend den med friskkogt pasta. Server revet ost til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 6 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges

Andre gode forslag