Dampet havtaske i aspargessuppe
45 min

Dampet havtaske i aspargessuppe

En skøn suppe at dupere vennerne med.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dampet havtaske i aspargessuppe

En skøn suppe at dupere vennerne med.

Antal portioner

Grøn olie

  • 1 dl rapsolie
  • 2 dl friske korianderblade
  • 2 dl blade af bredbladet persille

Dampet havtaskefilet

  • ½ dl pernod
  • 1 dl vand
  • 700 g frisk havtaskefilet
  • 1 tsk groft salt

Aspargessuppe

  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • 25 g smør
  • 8 pillede rå tigerrejer med halvevifte
  • 2 fennikler i tynde, halve skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler

Tilbehør

  • 200 g lyst brød, evt. ristet

Fremgangsmåde:

Grøn olie

Blend olie, koriander og persille ved højeste hastighed til blandingen er helt grøn og jævn.

Dampet havtaskefilet

Fjern hinder, eventuelle ben og det geleagtige lag fra fisken. Skær fisken i 8 ensartede stykker. Kom pernod og vand i en sauterpande og læg fiskestykkerne ned i et lag. Drys med salt og damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Si lagen og gem den. Tør sauterpanden af.

Aspargessuppe

Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i sauterpanden. Steg tigerrejerne ca. 1½ min. eller til de skifter farve. Tag rejerne op på fedtsugende papir. Kom resten af smørret i panden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits fennikel i ca. 3 min. Hæld den varme lage fra fisken, aspargespuré, mælkesauce og salt i sauterpanden. Bring suppen i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Stil varme, dybe tallerkener klar. Læg et stykke fisk i bunden af hver og sæt en tigerreje fast i hvert fiskestykke, med fx en tandstikker. Pynt med fennikeltop og fordel den varme aspargessuppe omkring fiskestykkerne. Dryp med 1 tsk grøn olie i hver tallerken og server straks. Server resten af fisken på samme måde ved anden servering.

Tip

Er der grøn olie i overskud - smag da olien til med salt og peber og vend den med friskkogt pasta. Server revet ost til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 6 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges