Dansk nigiri sushi
60+ min

Dansk nigiri sushi

Fire varianter af nigiri - marineret sild, ansjos, rejer og røget laks.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dansk nigiri sushi

Fire varianter af nigiri - marineret sild, ansjos, rejer og røget laks.

5 stykker pr. person

Antal portioner

Sushi ris

  • 450 g sushiris
  • 5½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl japansk riseddike

Nigiri sushi

- med marineret sild

  • ¾ marineret sildefilet
  • ¼ salatløg i små tynde ringe

- med ansjos

  • 10 ansjosfileter
  • ¼ rødløg i halve, tynde ringe

- med rejer

  • 50 afdryppede rejer i lage
  • 10 citroner uden skal

- med røget laks

  • 5 tynde skiver røget laks
  • 10 tynde halve skiver agurker

Tilbehør

  • 1 dl japansk sojasauce
  • 3 spsk wasabi (stærk japansk perberrodspasta)
  • 75 g syltet ingefær
  • 200 g kinaradiser høvlet i tynde strimler
  • 200 g agurk i stave

Fremgangsmåde:

Sushi ris

Kom risene i en stor skål og skyl med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte. Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vandet ved. Lad risene trække i vandet ½ time. Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., indtil risene er møre. Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af og lad risene køle lidt af. Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene. Kom dem i fx et fladt fad.

Nigiri sushi

Dyp hænderne i koldt vand. Tag ca. 2 spsk ris op i hånden og form risene til en lille aflang, fast risklump. Læg risklumpen på et fad eller en tallerken. Form yderligere 39 og fordel dem på fade eller tallerkener. Rør flødeost og wasabi sammen. Smør forsigtigt ½ tsk flødeosteblanding på hver risklump.

- med marineret sild

Lad sildefileten dryppe godt af og dup den evt. tør. Skær fileten i 10 tynde skiver - på skrå. Fordel sildeskiverne på 10 af risklumperne og pynt med løg.

- med ansjos

Læg ansjosfileter på de næste 10 risklumper og pynt med rødløg.

- med rejer

Fordel rejerne på 10 risklumper. Pynt med citronstykker.

- med røget laks

Del den røgede laks i 10 mindre stykker og fordel dem på de sidste 10 risklumper. Pynt med agurk.

Stil nigiri sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Tips

Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Nigiri sushi kan suppleres med Maki sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi. Nigiri sushi smager også dejligt med fx røget hellefisk og citron, røget ål og tomatbåde eller røget ørredfilet og røræg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 23 %
Print

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot blanc-druen, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til sushi