Dessertost med havregrynskiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Smuk ostedessert med hjemmebagte kiks, hyldeblomstcreme og friske bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Hyldeblomstcreme

  • 300 g Høng® Brie 24%
  • 2 spsk mælk
  • 6 spsk tørrede morgenfrueblade
  • 750 g jordbær

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg dej til havregrynskiks.

Hyldeblomstcreme

Hæld A38 til afdrypning i en sigte beklædt med et kaffefilter eller et rent viskestykke i ca. 30 min. Rør A 38 med BUKO Flødeost, hyldeblomstsaft og sukker.

Bag havregrynskiks.

Dessertost med havregrynskiks

Pensl osten med mælk og vend den omhyggeligt i blomsterbladene, så den er helt dækket. Server osten sammen med havregrynskiks, hyldeblomstcreme og skyllede, nippede jordbær.

Tips

I stedet for tørrede morgenfrueblade kan man bruge friske krydderurteblade, f.eks. basilikum, friske vinblade eller en groftblendet nøddeblanding af fx 2 spsk hasselnødder, 1 spsk græskarkerner , ½ tsk hel koriander og ½ tsk rosa peberkorn samt lidt salt.
I stedet for hyldeblomstsaft kan cremen smages til med vaniljesirup, appelsinblomst- eller rosenvand eller Grappa. Appelsinblomstvand og rosenvand giver en meget eksotisk smag og kan købes meget billigt hos alle indvandrerkøbmænd.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Sødlig mousserende vin, gerne champagne demi-sec eller crémant de bourgogne demi sec Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost

Andre gode forslag