Dessertost med havregrynskiks - Opskrifter - Arla

Dessertost med havregrynskiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Smuk ostedessert med hjemmebagte kiks, hyldeblomstcreme og friske bær.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Hyldeblomstcreme

  • 300 g Høng® Brie 24%
  • 2 spsk mælk
  • 6 spsk tørrede morgenfrueblade
  • 750 g jordbær

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg dej til havregrynskiks.

Hyldeblomstcreme

Hæld A38 til afdrypning i en sigte beklædt med et kaffefilter eller et rent viskestykke i ca. 30 min. Rør A 38 med BUKO Flødeost, hyldeblomstsaft og sukker.

Bag havregrynskiks.

Dessertost med havregrynskiks

Pensl osten med mælk og vend den omhyggeligt i blomsterbladene, så den er helt dækket. Server osten sammen med havregrynskiks, hyldeblomstcreme og skyllede, nippede jordbær.

Tips

I stedet for tørrede morgenfrueblade kan man bruge friske krydderurteblade, f.eks. basilikum, friske vinblade eller en groftblendet nøddeblanding af fx 2 spsk hasselnødder, 1 spsk græskarkerner , ½ tsk hel koriander og ½ tsk rosa peberkorn samt lidt salt.
I stedet for hyldeblomstsaft kan cremen smages til med vaniljesirup, appelsinblomst- eller rosenvand eller Grappa. Appelsinblomstvand og rosenvand giver en meget eksotisk smag og kan købes meget billigt hos alle indvandrerkøbmænd.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Sødlig mousserende vin, gerne champagne demi-sec eller crémant de bourgogne demi sec Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost