Desserttykmælk med rabarber

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Lækker desserttykmælk - der gør sig godt som en dessert eller på brunchbordet

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Desserttykmælk

Rabarbersauce

  • ½ kg vinrabarber i 2 cm skrå stykker
  • ½ dl vand
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • 1½ tsk kartoffelmel
  • ½ dl vand

Pynt

  • frisk pebermynteblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Desserttykmælk

Sæt 3 kaffefiltre ved siden af hinanden i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 3 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend cremefraiche og sukker i. Smag til.

Rabarbersauce

Bring imens rabarber, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 2 min. eller til rabarberne er møre. Hæld de kogte rabarber til afdrypning i en sigte over en skål. Mål saften og tilsæt vand, til der er 3 dl i alt (gem de kogte rabarber til en rabarbertrifli – se tip). Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt vaniljekorn. Bring saften i kog og smag den til. Rør kartoffelmel og vand sammen i en skål. Tag gryden af varmen og tilsæt jævningen under omrøring (herefter må saucen ikke koge). Lad rabarbersaucen køle af.

Fordel desserttykmælken i portionsskåle og server rabarbersaucen i en kande ved siden af.

Frysetip

Rabarbersaucen kan fryses.

Tips

Du kan skifte den afdryppede tykmælk ud med 5 dl Karolines Køkken® græsk inspireret yoghurt 10% - yoghurten er lidt mere syrlig end tykmælken.
De afdryppede rabarber kan bruges til en trifli. Vend 3 spsk sukker og korn af ½ vaniljestang i rabarberne. Knus 100 g makroner og læg dem i 4 portionsglas. Fordel herpå 4 spsk sød portvin, fx tawny. Læg derefter rabarber og flødeskum, pisket af ¼ liter piskefløde, i glassene. Pynt med knuste makroner.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin fx en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber

Andre gode forslag