Det grove lam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Prøv denne lækre opskrift på det grove lam, som bl.a. indeholder fintstrimlet rødkål og friske mynteblade.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g lammebov i tern
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 spsk fuldkornshvedemel
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g fintstrimlet rødkål
  • 2 spsk finthakkede friske mynteblade

Agurkedressing

Pynt

  • fintstrimlede friske mynteblade

Tilbehør

  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Svits lammekød og løg ved kraftig varme i en sauterpande i ca. 4 min. Tilsæt hvidløg og mel og steg det ved jævn varme i ca. ½ min. Rør bouillon i lidt ad gangen sammen med appelsinsaft, salt og peber. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 15 min. - eller til kødet er mørt. Tilsæt rødkål og mynte og lad det koge ved svag varme og uden låg de sidste 3-4 min. Smag til.

Agurkedressing

Pres agurken fri for væde, fx i en sigte. Kom agurk, det syrnede produkt og de øvrige ingredienser i en skål og vend det sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time og smag til.

Server det grove lam sammen med nykogt pasta og agurkedressing.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: