Det grove lam
60+ min

Det grove lam

Prøv denne lækre opskrift på det grove lam, som bl.a. indeholder fintstrimlet rødkål og friske mynteblade.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Det grove lam

Prøv denne lækre opskrift på det grove lam, som bl.a. indeholder fintstrimlet rødkål og friske mynteblade.

Antal portioner
  • 400 g lammebov i tern
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 spsk fuldkornshvedemel
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g fintstrimlet rødkål
  • 2 spsk finthakkede friske mynteblade

Agurkedressing

Pynt

  • fintstrimlede friske mynteblade

Tilbehør

  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti - koges

Fremgangsmåde:

Svits lammekød og løg ved kraftig varme i en sauterpande i ca. 4 min. Tilsæt hvidløg og mel og steg det ved jævn varme i ca. ½ min. Rør bouillon i lidt ad gangen sammen med appelsinsaft, salt og peber. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 15 min. - eller til kødet er mørt. Tilsæt rødkål og mynte og lad det koge ved svag varme og uden låg de sidste 3-4 min. Smag til.

Agurkedressing

Pres agurken fri for væde, fx i en sigte. Kom agurk, det syrnede produkt og de øvrige ingredienser i en skål og vend det sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time og smag til.

Server det grove lam sammen med nykogt pasta og agurkedressing.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %
Print