Dhal med citronris

Dhal med citronris

30 min
Dhal er en klassisk indisk hovedret med røde linser. Dhal er hurtig at lave, da linserne ikke skal stå i blød som tørrede bønner skal. Denne dhal er krydret med både chili og kanel, men er ikke voldsomt stærk. Her serverer vi gule citronris og lækre toppings til den orange dahl.

Sådan gør du

Citronris
  • Skyl risene.
  • Kog mælk, fond, salt og gurkemeje op i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt ris og kog dem i 12 min. ved svag varme.
  • Sluk for varmen og lad risene trække 12 min.
  • Løsn risene med en gaffel og vend dem med citronskal og -saft.
Dhal
  • Lad smørret blive smelte ved kraftig varme i en pande, men uden at det bruner.
  • Steg tomatpuré, hvidløg, ingefær og chili i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt linser, vand, salt og kanelstænger og kog i ca. 15 min. ved svag varme - eller til linserne er møre.
  • Smag til og server med citronris, yoghurt, mangochutney, kokosflager og korianderblade.
Energiindhold for hele retten:

6408 kJ / 1532 kcal

Næringsindhold pr. 100g

235 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 17,5 % 2,4 g
Kulhydrat: 52,2 % 7,2 g
Fedt: 30,3 % 1,9 g
Mere inspiration

Her er endnu en dejligt, krydret indisk inspireret ret.

Ingredienser

Citronris
120 g Basmatiris (ca. 2 dl)
3 dl Mælk
½ spsk Koncentreret grøntsagsfond
1 tsk Groft salt
½ tsk Stødt gurkemeje
½ Citron (usprøjtet) - skal og saft heraf
Dhal
40 g Smør
3 spsk Koncentreret tomatpuré
3 Finthakkede fed hvidløg
3 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 spsk Finthakket grøn chilipeber
240 g Tørrede røde linser (ca. 3 dl)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
2 Kanelstænger
Tilbehør
500 g Dampet broccoli
2 dl Græsk yoghurt
Stærk mangochutney
Ristede kokosflager
Frisk koriander