Druekompot med portvin

Bedømmelse

(1 vurderinger)

15 min

Druekompot med portvin er det perfekte tilbehør til kødretter, som fx kalve- eller culottesteg. Opskriften er nem og hurtig, og så smager den fantastisk.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g vindruer
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ dl mørk portvin
  • groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Halvér druerne og fjern kernerne. Sautér dem i smør ved ret høj varme i ca. 2 min. Tilsæt balsamico og kog den næsten væk. Tilsæt portvin, dæmp varmen og damp kompotten i ca. 2 min. Smag til med lidt salt.

Tip

Kompotten kan serveres som tilbehør til kød, fx en kalve- eller culottesteg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 10 %

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Rødvin med fyde og sødme, fx en valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød