Dumplings med kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Små fyldte kinesiske dejknuder med smagfuld sauce.

Ingredienser

Antal portioner

Dipsauce

  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 4 spsk æblejuice
  • 4 spsk japansk sojasauce
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 5 forårsløg i tynde skiver
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g frossen, optøet wontondej (ca. 8 x 8 cm)
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • forårsløg i tynde ringe
  • hakket rød chilipeber

Tilbehør

  • 320 g jasminris - kogte (ca. 4 dl)
  • 400 g dampet broccoli i små buketter og stilken i mønter

Sådan gør du

Sådan gør du

Dipsauce

Rør chili, juice og soja sammen. Stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Rør kyllingekødet sammen med forårsløg, hvidløg og de øvrige ingredienser. Fordel fyldet i ca. 50 wontondejplader - ca. ½ spsk i hver, fugt kanten med vand og saml pakkerne ved at klemme dem sammen.

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kog de små kyllingedumplings af flere omgange - kog dem ved jævn varme i ca. 3 min. - eller til de flyder ovenpå i vandet. Server dem efterhånden som de er færdige, sammen med nykogte ris, broccoli og dipsaucen.

Tip

Wontondej kan du få i de fleste asiatiske butikker.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: