Dumplings med kylling
60+ min

Dumplings med kylling

Små fyldte kinesiske dejknuder med smagfuld sauce.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dumplings med kylling

Små fyldte kinesiske dejknuder med smagfuld sauce.

Antal portioner

Dipsauce

  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 4 spsk æblejuice
  • 4 spsk japansk sojasauce
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 5 forårsløg i tynde skiver
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g frossen, optøet wontondej (ca. 8 x 8 cm)
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • forårsløg i tynde ringe
  • hakket røde chilipebre

Tilbehør

  • 320 g jasminris - kogte (ca. 4 dl)
  • 400 g dampet broccoli i små buketter og stilken i mønter

Fremgangsmåde:

Dipsauce

Rør chili, juice og soja sammen. Stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Rør kyllingekødet sammen med forårsløg, hvidløg og de øvrige ingredienser. Fordel fyldet i ca. 50 wontondejplader - ca. ½ spsk i hver, fugt kanten med vand og saml pakkerne ved at klemme dem sammen.

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kog de små kyllingedumplings af flere omgange - kog dem ved jævn varme i ca. 3 min. - eller til de flyder ovenpå i vandet. Server dem efterhånden som de er færdige, sammen med nykogte ris, broccoli og dipsaucen.

Tip

Wontondej kan du få i de fleste asiatiske butikker.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 17 %
Print