En teske med laksepasta og avocado
45 min

En teske med laksepasta og avocado

En fryd-for-øjet tapas! Superdelikat laksebid, der både er sprød og blød.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

En teske med laksepasta og avocado

En fryd-for-øjet tapas! Superdelikat laksebid, der både er sprød og blød.

Tapasret

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 kartofler
  • 1 æg
  • 1 avocado i små tern
  • 1 forårsløg i mindre stykker
  • 150 g grofthakket koldrøget laks
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 50 g grofthakkede, pillede og kogte rejer
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl rapsolie
  • 20 babyspinatblade

Pynt

  • franske kartofler
  • limefrugter i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i små tern. Kog ægget, pil det og hak det groft. Vend kartofler, æg og avocado sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Lad olien blive varm i en lille gryde. Friter ¼ af spinatbladene i ca. ½ min. og gentag med resten. Læg dem på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Fordel laksepastaen på 20 skeer, fx kinesiske, pynt med friterede spinatblade, chips og lime.

Tip

Pas på når du friterer spinatbladene - de kan godt sprøjte, da de er vandholdige.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Sprød hvidvin på chardonnay-druen, gerne en fadlagret version fx fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks