En teske med laksepasta og avocado

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

En fryd-for-øjet tapas! Superdelikat laksebid, der både er sprød og blød.

Ingredienser

Tapasret

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 kartofler
  • 1 æg
  • 1 avocado i små tern
  • 1 forårsløg i mindre stykker
  • 150 g grofthakket koldrøget laks
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 50 g grofthakkede, pillede og kogte rejer
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl rapsolie
  • 20 babyspinatblade

Pynt

  • fransk kartoffel
  • limefrugt i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i små tern. Kog ægget, pil det og hak det groft. Vend kartofler, æg og avocado sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Lad olien blive varm i en lille gryde. Friter ¼ af spinatbladene i ca. ½ min. og gentag med resten. Læg dem på fedtsugende papir.

Fordel laksepastaen på 20 skeer, fx kinesiske, pynt med friterede spinatblade, chips og lime.

Tip

Pas på når du friterer spinatbladene - de kan godt sprøjte, da de er vandholdige.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Sprød hvidvin på chardonnay-druen, gerne en fadlagret version fx fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks