Enebærgryde med saltet aubergine, aspargeskartofler, dild og rødløg
45 min

Enebærgryde med saltet aubergine, aspargeskartofler, dild og rødløg

Enebær, snaps og løg giver karakter til yoghurten og kartoflerne, som serveres til de marinerede sild.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Enebærgryde med saltet aubergine, aspargeskartofler, dild og rødløg

Enebær, snaps og løg giver karakter til yoghurten og kartoflerne, som serveres til de marinerede sild.

Antal portioner
  • 12 aspargeskartofler
  • ¾ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 aubergine
  • ½ spsk groft salt
  • 25 g finthakket rødløg
  • 2 spsk snaps, fx brøndum

Hertil

  • 300 g marinerede sild - gerne med enebær

Fremgangsmåde:

Kog aspargeskartoflerne til de er møre i vand tilsat salt. Pil og halver dem på langs. Kom kartoflerne tilbage i gryden og lad dem dampe af et kort øjeblik ved kraftig varme.

Skær auberginen i max. ½ cm tykke skiver og drys med salt. Lad dem stå i ca. ½ time.

Bland rødløg og snaps i en lille skål og lad det stå indtil serveringen.

Dup aubergineskiverne tørre med fx køkkenrulle. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Tilsæt de knuste enebær og steg aubergineskiverne i ca. 2 min. ved jævn varme - til de får lidt farve. Tilsæt chalotteløg og kartofler og steg videre i ca. 1 min. Bland yoghurt og dild sammen i en stor skål og vend kartoffelblanding og salt heri. Drys med snapsmarinerede rødløg og server straks med marinerede sild til.

Tip

Du kan servere stegt sild eller makrel i stedet for de marinerede sild.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 3 %
Print