Eventyrlig safranis
60+ min

Eventyrlig safranis

Lækker flødeis med smag af rosenvand, safran, vanilje og pistacienødder.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Eventyrlig safranis

Lækker flødeis med smag af rosenvand, safran, vanilje og pistacienødder.

Antal portioner

Pynt

  • 25 g grofthakkede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Bring fløde og sukker i kog i en tykbundet gryde. Rør safran i blandingen og tag gryden af varmen. Rør æggeblommer og rosenvand i flødeblandingen med et piskeris. Lad cremen koge ved meget svag varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til cremen begynder at tykne. Tilsæt vaniljesukker og smag til. Lad cremen køle let af i ca. 15 min. Hæld den gennem en sigte, ned i en metalform (ca. 1 liter) og frys cremen i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time. Fordel den i glas og pynt med pistacienødder.

Tips

Server evt. safranisen sammen med en kugle citronsorbet.

Du kan også lave den nemme løsning ved at blande ½ liter færdig vaniljeflødeis med safran udrørt i 1 tsk rosenvand.

Hvis du vil lave dobbelt portion er det bedst at lave isen af 2 omgange. Det giver det bedste resultat.

Tips

Safranis må ikke genindfryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 79 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Sød hvidvin på druen gewürztraminer fx en "vendance tardive" fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait