Eventyrlig safranis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækker flødeis med smag af rosenvand, safran, vanilje og pistacienødder.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • 25 g grofthakkede usaltede pistacienøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring fløde og sukker i kog i en tykbundet gryde. Rør safran i blandingen og tag gryden af varmen. Rør æggeblommer og rosenvand i flødeblandingen med et piskeris. Lad cremen koge ved meget svag varme og under omrøring i ca. 5 min. eller til cremen begynder at tykne. Tilsæt vaniljesukker og smag til. Lad cremen køle let af i ca. 15 min. Hæld den gennem en sigte, ned i en metalform (ca. 1 liter) og frys cremen i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time. Fordel den i glas og pynt med pistacienødder.

Tips

Server evt. safranisen sammen med en kugle citronsorbet.

Du kan også lave den nemme løsning ved at blande ½ liter færdig vaniljeflødeis med safran udrørt i 1 tsk rosenvand.

Hvis du vil lave dobbelt portion er det bedst at lave isen af 2 omgange. Det giver det bedste resultat.

Frysetip

Safranis må ikke genindfryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 79 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Sød hvidvin på druen gewürztraminer fx en "vendance tardive" fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait