Falafel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

45 min

Hvem siger at falafler skal frituresteges? Prøv at pandestege dem - det er også godt.

Ingredienser

Antal portioner

8 timer før

  • 200 g kikærter
  • 2 liter vand
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl solsikkeolie

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • syltede jalapenos
  • både af citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

8 timer før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom farsen i en skål og rør persille, bagepulver og mel i. Form farsen til ca. 25 falafler. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande og steg halvdelen af falaflerne ca. 4 min. - vend af og til. Gentag med resten af olien og de sidste falafler.

Ved serveringen

Anret falaflerne på et fad sammen med syltede chilier, citronbåde og pynt med bredbladet persille.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 49 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: