Fars med vintergrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

Prøv denne lækre opskrift på fars med vintergrøntsager. Kombinationen af oksekød og svinekød i samspil med vintergrøntsagerne rosenkål, knoldselleri og gulerod skaber en velsmagende ret, der luner og mætter.

Ingredienser

Antal portioner

Vintergrøntsager

  • 25 g smør
  • 300 g rosenkål i kvarte
  • 200 g knoldselleri i tændstiktynde stave
  • 100 g gulerødder i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til 4 store "frikadeller" og læg dem i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Drys med ost og bag retten midt i ovnen.

Vintergrøntsager

Smelt smørret i en gryde. Svits grøntsagerne heri og tilsæt vand, salt og peber. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Smag til. Grøntsagerne skal være sprøde.

Fordel grøntsagerne omkring farsen og server resten i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Retten kan fryses, når den er bagt og uden grøntsager

Tip

Tilbered farsen uden squash og ost, og steg den til frikadeller.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde: