Fars med vintergrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

Prøv denne lækre opskrift på fars med vintergrøntsager. Kombinationen af oksekød og svinekød i samspil med vintergrøntsagerne rosenkål, knoldselleri og gulerod skaber en velsmagende ret, der luner og mætter.

Ingredienser

Antal portioner

Vintergrøntsager

  • 25 g smør
  • 300 g rosenkål i kvarte
  • 200 g knoldselleri i tændstiktynde stave
  • 100 g gulerødder i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til 4 store "frikadeller" og læg dem i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Drys med ost og bag retten midt i ovnen.

Vintergrøntsager

Smelt smørret i en gryde. Svits grøntsagerne heri og tilsæt vand, salt og peber. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Smag til. Grøntsagerne skal være sprøde.

Fordel grøntsagerne omkring farsen og server resten i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Retten kan fryses, når den er bagt og uden grøntsager

Tip

Tilbered farsen uden squash og ost, og steg den til frikadeller.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: