Farsbrød med kyllingelever

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Farsbrød er nostalgi fra barndommens køkken.

Ingredienser

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk rasp

Fyld

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 600 g porrer

Sådan gør du

Sådan gør du

Fars

Rør det hakkede kød med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør herefter raspen i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fyld

Skyl kyllingeleverne og fjern evt. hinder. Tør leverne. Del de største stykker i to. Smelt smørret i en dyb pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt hvidløg og estragon. Svits kyllingeleverne heri. Tag leverne op og kom dem i farsen. Form farsen til et ovalt "brød" (ca. 10 x 20 cm), og brun det på to sider i resten af stegesmørret i panden. Hæld vand og hvid mælkesauce ved. Tilsæt evt. kulør. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. Hæld lidt sauce over kødet nogle gange under kogningen. Tag farsbrødet op og hold det varmt. Smag saucen til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: