Farsbrød med kyllingelever
60+ min

Farsbrød med kyllingelever

Farsbrød er nostalgi fra barndommens køkken.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsbrød med kyllingelever

Farsbrød er nostalgi fra barndommens køkken.

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket skinkekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk rasp

Fyld

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 600 g porrer

Fremgangsmåde:

Fars

Rør det hakkede kød med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør herefter raspen i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fyld

Skyl kyllingeleverne og fjern evt. hinder. Tør leverne. Del de største stykker i to. Smelt smørret i en dyb pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt hvidløg og estragon. Svits kyllingeleverne heri. Tag leverne op og kom dem i farsen. Form farsen til et ovalt "brød" (ca. 10 x 20 cm), og brun det på to sider i resten af stegesmørret i panden. Hæld vand og hvid mælkesauce ved. Tilsæt evt. kulør. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. Hæld lidt sauce over kødet nogle gange under kogningen. Tag farsbrødet op og hold det varmt. Smag saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print