Farsbrød og blommesauté

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Bugner haven af blommer er her en dejlig måde at bruge nogle af dem på...

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk havregryn
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 75 g grofthakkede, tørrede tranebær
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • friskkværnet peber
  • 3½ dl Karolines Køkken® Rødvinssauce Rødvinssauce med rosmarin og sort peber

Blommesauté

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i både (ca. 200 g)
  • 6 blommer i både (ca. 400 g)
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kødet med salt i ca. 1 min. Tilsæt havregryn, mælk, æg, tranebær, rosmarin og peber. Rør farsen sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til et lille brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 4 x 22 x 22 cm). Hæld rødvinssaucen over farsbrødet og bag det midt i ovnen - øs sauce over et par gange under bagningen.

Blommesauté

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til. Tilsæt blommer, sukker, salt og peber. Steg i yderligere ca. 4 min. og smag til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: