Farsbrød og blommesauté
60+ min

Farsbrød og blommesauté

Bugner haven af blommer er her en dejlig måde at bruge nogle af dem på...
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsbrød og blommesauté

Bugner haven af blommer er her en dejlig måde at bruge nogle af dem på...

Antal portioner
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk havregryn
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 75 g grofthakkede, tørrede tranebær
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • friskkværnet peber
  • 3½ dl Karolines Køkken® Rødvinssauce

Blommesauté

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i både (ca. 200 g)
  • 6 blommer i både (ca. 400 g)
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Rør kødet med salt i ca. 1 min. Tilsæt havregryn, mælk, æg, tranebær, rosmarin og peber. Rør farsen sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til et lille brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 4 x 22 x 22 cm). Hæld rødvinssaucen over farsbrødet og bag det midt i ovnen - øs sauce over et par gange under bagningen.

Blommesauté

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til. Tilsæt blommer, sukker, salt og peber. Steg i yderligere ca. 4 min. og smag til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %
Print